Cukety sú na pestovanie nenáročná zelenina, obsahujú málo kalórií, čiže pri chudnutí jednoduchá, ľahko strávitelná potravina. Vyskúšala som viacero receptov, ale najviac mi chutí zapekaná buď s karfiolom alebo s bulgurom.. Na vrch poukladať plátky syra, ktoré po zapečení dodajú výbornú príchuť.
Vyskúšajte!
Postup:
2 menšie cukety, karfiol alebo uvarený bulgur, cibula, prípadne šunka a plátkový syr, 2 vajcia, ochutiť podľa chuti a zvyku
Cukety nakrájať na kocky, karfiol na ružičky, cibulu na kolieska, šunku na plátky. Všetko zmiešať, ochutiť, dať do olejom vymazanej zapekacej misky. Piecť prikryté asi 15 min, potom zaliať 2 rozšľahanými vajíčkami, dať na vrch plátky syra a odokryté dopiecť asi 10 minút.
Robila som recept s karfiolom a pridala som aj cottage cheese, kvôli obsahu bielkovín. Ale vrch zostal po upečení bledý. Napriek tomu mi chutil.
Príprava druhej varianty s bulgurom, šunkou a plátkami syra.
Takto vyzerala cuketa zapečená. Syr sa na vrchu pekne zapiekol a dodal jedlu veľmi dobrú chuť.
Prajem dobrú chuť!
No Comments